3/02/2007

PRALİNLİ TOPLAR

MALZEMELER:
1/3 su bardağı kabukları soyulmuş kavrulmuş ince kıyılmış badem 1/3 su bardağı dövülmüş fındık 2/3 su bardağı şeker 1/3 su bardağı su 250 gr. bitter çikolata 4 çorba kaşığı margarin 1/3 su bardağı krema 2 yumurta sarısı 1 kahve kaşığı kahve likörü ( ben kullanmadım ) 1/4 bardak kakao
YAPILIŞI: Ön hazırlık olarak bir fırın tepsisine yağlı kağıt serelim. Badem ve fındıkları tepsiye dizelim ufak bir tencerede su ve şekeri kaynatmadan şeker eriyinceye kadar karıştıralım.Kaynama noktasına gelince ateşi kısıp şekerli su sarı oluncaya kadar ocakta tutalım.Bu sıcak şerbeti tepsideki fındıkların üstüne boşaltıp soğumasını bekleyelim.Plaka haline gelen fındıklı ağdayı küçük parçalara ayıralım. Rondoda çekelim hazırladığımız pralini bir kenara alalım. Çikolata ve margarini ufak bir tencereye alalım kısık ateşte çikolata eriyene dek karıştıralım. İçine yumurta sarılarını, kremayı ve koyacaksanız kahve likörünü ilave edelim.Yumuşak bir kıvam alıncaya kadar karıştırmaya devam edelim.Oda sıcaklığında soğutalım pralinle karıştıralım. Karışımdan tepeleme 1 tatlı kaşığı alarak avucumuzda yuvarlayalım kakaoya bulayıp servis yapalım. 2 hafta buzdolabında bekletebilirsiniz.
AFİYET OLSUN

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Valla harika gorunuyorlar. Ben alisveris merkezlerinde sekerleme satan yerlerde de bayiliyorum zaten disi kahve kapli cikolatali seylere :-)