MALZEMELER:
1 paket margarin (dışarıda bekliyecek yumuşak olacak)
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı pudra şekeri
aldığı kadar un (kulak memesi yumuşaklığında)
2 avuç badem
YAPILIŞI:
2 avuç bademi bıçakla kes tavanın içine biraz tereyağ koy bademi kavur üzerine biraz un serp yoğurduğun hamura ilave et hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopar ve ay şekli ver yağlanmış tepsiye diz fırını biraz ısıt 160 derecede altı hafif pembeleşince çıkar sakın üstü kızarmasın bol pudra şekerine bula servis tabağına al telrar pudra şekerİ serp üzerlerine....AFİYET OLSUN
4 yorum:
Merhaba,
Ben ilk defa geçen hafta Edirne'den bir arkadaşımın bu kurabiyelerden getirmesi vesilesi ile tanıştım kurabiyedis ile.. Cok da hosuma gitmisti. Ne güzel tesadüf oldu böyle tarifine rastlamak. Tesekkürler, selamlar
ISIL
Ziyaretin için çok tesekkür ederim Işılcım tarifede rastlaman sevindirici gerçekten hoş bir tat senden öğrenecek çok şeyim var...sevgiyle kal
Merhaba,
Kavala kurabiyesini ilk kez Yunanistan'dan eşime hediye gelmesi sayesinde ikinci kez de Edirne'den bir yakınımız getirdiğinde yedim. Muhteşem bir lezzet. Burada görünce tadı ağzıma geldi şimdi. Yanık bademler harika bir lezzet veriyor. Mutlaka deneyeceğim.
Sevgiler,
benimkurabiyeler acimsi tuhaf bir tadi oldu.Acaba türkiyedeki kabartma tozlari kac gr.?
Yorum Gönder