10/03/2007

GANACHE ÇİKOLATALI TART

Çikolata Ganache Tart .......Tarifi aldığım sitede orjinal adı buydu bende olduğu gibi yazdım biz kısaca çikolatalı tart diyebiliriz pekte kısa olmadı ama neyse :))) Mükemmel bir tart olduğunu belirtmeliyim tart hamuru Dorie Greenspan’e aitmiş ,tarifi çaldığım sitede Cenk 'e :)))) ellerine sağlık ellerime sağlık yiyenlerede afiyet olsun diyerek tarifi vereyim.Hafta sonunuzun mutlu geçmesi dileğiyle......

MALZEMELER:

1 1/2 su bardağı un

1/2 su bardağı pudra şekeri

1/4 çay kaşığı tuz

125 gr tereyağı

1 yumurta sarısı

330 gr bitter kuvertür çikolata

1 1/4 su bardağı krema

YAPILIŞI:

Fırını önceden 190C de ısıtın. Mutfak robotunda unu, şekeri ve tuzu karıştırın diyordu ama ben yine asilik yapıp elimde yoğurdum Küçük küçük kestiğiniz soğuk tereyağını ekleyip yoğurun, yumurta sarısınıda ekleyip biraz daha yoğurun. Hafif unladığımız bir yağlı kağıdının üzerine hamuru döküp yuvarlak bir hale getirip yada streçfolyoyla sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. 28 santimlik bir tart kalıbını tereyağlayıp bu hamuru ortasına koyun ve parmaklarınızla kenarlarına ve tabanına eşit şekilde yayın. Aluminyum bir folyoyu tart hamurunun üzerine serip nohutları tepesine yerleştirin ve fırına verin. Bu şekilde 15-20 dakika pişirdikten sonra nohutları ve folyoyu kaldırıp 8 dakika daha pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Çikolatayı küçük parçalara bölün. Ufak bir tencerede kremayı kaynama noktasına getirip ocağı kapatın çikolataları ekleyin ve çikolata eriyene kadar karıştırın. Ardından tartın içine döküp buzdolabında soğumaya bırakın.

AFİYET OLSUN

0 yorum: