3/02/2007

PROFİTEROL

  • MALZEMELER: HAMURU İÇİN: 100 gr. margarin 1 su bardağı un 2 adet küp şeker 4 yumurta 1 bardak su 1 tutam tuz 1 paket vanilya yarım limon rendesi İÇ KREMASI: 1 yumurta 100 gr. un 150 gr. toz şeker yarım litre süt 1 tatlı kaşığı limon rendesi 1 paket vanilya 1 çorba kaşığı margarin ÇİKOLATA SOSU İÇİN: 200 gr. toz şeker 1 çorba kaşığı un 50 gr. kakao 2 yumurta sarısı yarım litre süt YAPILIŞI: Hamuru için bir tencereye suyu, şekeri, tuzu, margarini koyup kaynatın. Kaynayınca elenmişmiş unu koyup çok hızlı bir şekilde karıştırın.Ocağı kısıp 10 dk pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.Hamur ılıyınca limon kabuğu rendesi ve vanilyayı ilave edin. Yumurtaları tek tek kırıp hamura yedirin.Her yumurtadan sonra hamuru çok iyi karıştırın. İki tatlı kaşığı ya da krema torbasıyla yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye küçük toplar halinde koyun.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kapağını hiç açmadan 20-30 dakika pişirin. İç kreması için bir tencereye 1 yumurtayı, unu ve şekeri koyun.Sütü azar azar ilave ederek telle veya mikserle karıştırın.Ateşe koyup un çorbası kıvamına gelene kadar pişirin.Fazla kaynatmadan ocaktan alıp vanilya, limon kabuğu rendesi ve margarini ilave edip karıştırın. Üstü tutmasın diye arada karıştırın.Ben kremasını 2 ölçü yapıyorum bol bol koyunca daha güzel oluyor. Çikolata sosunu hazırlamak için, bir tencereye şeker, un, 2 yumurta sarısı ve yarım kilo sütü koyup karıştırın kakoyu ilave edip ateşe koyun.Koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Fırından çıkardığımız topları ortadan ikiye kesin yada alttan delin içlerine krema doldurun. Servis tabağına dzip üzerine çikolata sosunu dökün. AFİYET OLSUN

1 yorum:

Adsız dedi ki...

simdi yaptım ve biraz dinlensin diye buzdolabına koydum.Arada bir tırtıkladıgım kadarıyla tadı mükemmel olmus.Tarif için teşekkürler...