10/16/2007

KAHVELİ KARAMELLİ PASTA

Bu pastayı gecen kıs dogumgunum için yapmıştım bloggera yeni gecis yaptıgım için
arsivlerim arasında bulunmasını istedim çünkü tadı gerçekten harika oldu hiç pasta sevmeyenler bile kahve kokusuna dayanamadılar ee böylece pasta yemeyenler için bir lezzet yakalamış oldum umarım sizde dener ve begenirsiniz....
PASTA İÇİN MALZEMELER:
KAKAOLU PANDİSPANYA:
5 yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı un 1 su bardağı nişasta 1 paket kabartma tozu 2 yemek kaşığı un Yumurta ve şekeri iyice çırpalım, tüm malzemeyi ekleyip
önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 30-40 dk pişirelim.
Pişip pişmediğini kürdan testiyle kontrol edelim.
Soğumaya bırakalım soğuyunca sicim yada bıçakla ikiye bölelim.
2 kaşık neskafe ve 1 kaşık şekerle hazırladığım ılık suyla ıslatalım.
Hazırladığımız kremanın bir kısmını
arasına koyalım kalanını pastanın üstüne sürelim hazırladığımız ganaşı
üstüne döküp pastamızı kaplayalım.Son olarakta çikolatadan hazırladığımız bantla
etrafını saralım ve üstünü süsleyelim.
KAHVELİ KARAMELLİ KREMA:
1 yemek kaşığı granül kahve 1/2 litre süt 3 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 çay bardağı sıcak su 1 su bardağı toz şeker Yapılışını olduğu gibi linkten kopyaladım.
http://hanimis.blogspot.com/2006/07/kahveli-karamelli-pasta.html Sütü bir tencereye koyup kaynatın. Bu sırada derin bir tavada şekeri
karamel kıvamına getirin. Sıcak suyu ekleyip kaynatın. Un, nişasta ve yumurta sarılarını bir kap içinde karıştırın. Kaynamış sütten birkaç kaşık bu karışıma dökün
ve un ile nişastanın iyice eridiğinden emin olun.
Unlu karışımı sütün üzerine döküp düşük ısıda koyulaşana kadar
sürekli karıştırarak pişirin.Koyulaşınca hazırladığınız
karameli ve kahveyi de buna ekleyin. Biraz kaynatın ve
ocağı kapatın. Karıştırarak soğutun.
ÇİKOLATALI GANACHE
Ganaş yapımını pastacı burcu arkadaşımın blogunda görebilirsiniz http://pastaci.blogspot.com/2006/10/sacher-aama-2-ikolata-ile-pasta-sivama.html 200 gr küvertur çikolata ( 100 gr bitter + 100 gr sütlü )
ben sadece bitter kullandım 200 ml sıvı krema arzuya göre 1 çorba kaşığı tereyağı
ÇİKOLATA BANTI:
Çikolatayı benmari usulu eritelim pastamızın etrafını saracak
şekilde kestiğimiz dikdörtgen yağlı kağıdın üstüne ne ince ne kalın olacak şekilde
sürelim hızlı bir şekilde pastamızın etrafına saralım.Kağıdı çıkartmadan
buzdolabında 15-20 dakika bekletelim.Yağlı kağıdı yavaşça çıkartalım.
AFİYET OLSUN

0 yorum: