10/21/2007

KABAKLI KİŞ (OİCHE)

Bu aralar sürekli aklımdan kiş denemeleri yapmak geciyordu fakat fırsat bulup dogru düzgün mutfaga giremedim.Dün aksam aniden gelen misafirlerimiz için buzlukta gecen hafta hazırlayıp koydugum kiş hamurunu yapmak için fırsat dogdu.Bu seferki planlı olmayıp evde ne varsa onunla yapacaktım ve piyango kabaklara cıktı :) asıl süpriz bunu benimde misafirlerimle ilk kez yiyecek olmamdı tedirgin olmadım desem yalan olur ama sonuc gercekten mükemmeldi ve tabii ki favorilerime eklendi bile..... KİŞ HAMURU MALZEMELERİ: 250 gr un 150 gr tereyag 1 yumurta sarısı 3 gr tuz 60 gr su ÜST MALZEME: 3 orta boy kabak 1 kutu krema 1/2 su bardagı parmesan peyniri veya beyaz peynir 1 yumurta sarısı tuz köri karabiber dereotu YAPILIŞI: Unu hamur kabımıza eleyelim ortasını havuz yapalım soguk tereyagını kücük parcalar halinde kesip ekleyelim bir tutam tuzla beraber hamura yedirelim yumurta sarısınıda ilave edip biraz daha yoguralım en son soguk suyu ekleyip hamuru hemen toparlayalım.Strec folyoyla sarıp buzdolabında en az 30 dk bekletelim.Hamur dolapta beklerken fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtalım.Tart kalıbımızı yaglayıp kenarlarından tasacak sekilde düzgünce yayalım.Bazı yerlerinden catalla delip 15 dakika pişirelim.Bu arada iç malzemesini hazırlayalım.Önce kabakların 2 tanesini rendeleyelim peyniride rendeleyip ilave edelim yumurta sarısı ,krema ve baharatlarıda ekleyip karıstıralım. Fırından cıkardıgımız hamurun içinebosaltıp yayalım ayırdıgımız kabagıda halka halka kesip üstüne dizelim biraz daha permesan rendeleyip tekrar fırına koyup 20-30 dakika arası üstü kızarana kadar pişirelim... AFİYET OLSUN

1 yorum:

ab-ı hayat dedi ki...

Merhaba,

Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor.Kabaklı lezzetler hep favorilerim arasında oldu, sanırım bu tarifi de denemem gerekecek.


selamlar...