Resimde o kadar net gözükmesede harika bir poğaça oldu portakal agacında görüp yazmıştım ilk denedigimde resmini cekememiştim simdide telefonla cektim.Maya konusunda başarılı olamayan ben bile bu poğaçayı yapmayı başardıysam herkes başarır gibime geliyor ve tazeliğini uzun süre korumasıda cabası.Bu ölçülerden iki tepsi çıkıyormuş ben yarım ölçü yaptım ama mini fırında 2 tepsi cıktı nerdeyse onu bile günlerce yedik eee evde iki kişi olunca yaptıgım hersey fazla geliyor gelen giden olursa o zaman anca yaptıklarım tükeniyor gelmezse yandık bitirene kadar gidip gelip ye :) (ben gidip biraz poğaça yiyeyim bari)
MALZEMELER:
2 bardak ılık süt
1 bardak ılık su
1 bardak sıvı yağ
5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
iç malzemesi olarak peynir ve maydanoz
üstü için 1 yumurta sarısı
YAPILIŞI:
Elimize yapışmayacak bir hamur hazırlayıp 10 dk
mayalandıralım iç harcımızı hazırlayalım.
Masa yada tezgahı yağlayıp hamurumuzu
5 parcaya bölelim her birini 30 cm acıp
sigara böreği gibi 8'e bölün iç harctan koyup yine sigara böreği
gibi sarın fırın tepsisine koyup 45 dk mayalandırın
yumurta sarısını sürüp 160 derecelik önceden ısıtılmış fırında
üstü kızarana kadar pişirin..
AFİYET OLSUN
10/24/2007
MAYALI POĞAÇA
By_ KURABİYE EVİ zaman: 17:59 FOR ENGLİSH
Etiketler: HAMUR İŞLERİ, instant maya, mayalı poğaça, puf poğaça
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
Sevimcim yeni bloğun hayırlı olsun headerına da bayıldım canım. Muckk
merhabalar
peynirli poğaça için 5 yemek kaşığı şeker biraz falza değil mi? beni bu konuda aydınlatırsaniz sevinirim. ellerinize sağlık kolay gelsin.
şebnem
merhaba, ben gerçekten beceriksiz biriyimdir fakat bu tarif kesinlikle kusursuz :) şuan aklımdan zorum olmalı ki gecenin 03:30'u olmasına ragmen denemekten kaçınmadım ve sonuç mükemmel... kesinlikle denenmesi gereken bir tarif, ben çok begendim ve herkesin begenecegini tahmin ediyorum... afiyet olsun... iyi geceler...
merhaba arkadaşlar mayalı poğaçanın birkaç püf noktasına değinmek istiyorum evvela hamurunuz pişmeden önce mayalanmalı yaklaşık 30 d.k eğer çok mayalandırırsanız fırına attığınızda hamur çöker ikinci püf nokta ise kışın yapmak isterseniz mayayı biraz daha fazla koymalısınız çünkü yazın hamur daha çok mayalanır afiyet olsun...
Yorum Gönder