

ZENCEFİLLİ KEK
4 YUMURTA
1.5 SU BARDAĞI UN
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞINDAN 2 PARMAK EKSİK SIVIYAĞ
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
2 ÇAY KAŞIĞI ZENCEFİL
2 SU BARDAĞI CEVİZ (BEN FINDIK KULLANDIM)
YAPILIŞI:
Ön hazırlık olarak fırınımızı 180 derecede ısıtmaya başlayalım,
kalıbımızı yağlayıp bir kenarda bekletelim.
Yumurtaları,şekeri ve vanilyayı 10 dk çırpalım.
Ayrı bir kabın içine unu,tarçını,zencefili ve kabartma tozunu
eleyerek karıştıralım.
Yumurtalı karışımın içine sütü ve yağı katıp 2-3 dk çırptıktan sonra
unlu karışımıda ekleyip 5 dk daha çırpıyoruz.
Cevizide ekleyip tahta kaşıkla karıştırıp kalıbımıza döküp 1 saat pişiriyoruz.
Pişirme süreleri fırına göre değiştiğinden kürdan testini uygulamakta fayda var.
Soğuduktan sonra kalıbımızdan çıkarıp servis yapıyoruz.
Ayrıca ziyaretlerinizde güzel bir hediye seçeneğide olabilir.
AFİYET OLSUN
7 yorum:
evde taze zencefil var, rendeleyerek kek için kullanabilirmiyim, tarif için teşekkürler
en kısa zamanda denemek istiyorum kekte hiç kullanmadım merak ediyorum paylaşım için tşkler...
en kısa zamanda denemek istiyorum kekte hiç kullanmadım merak ediyorum paylaşım için tşkler...
en kısa zamanda denemek istiyorum kekte hiç kullanmadım merak ediyorum paylaşım için tşkler...
daha once hıc zencefıllı kek yapmamıstm.tarıfınıze gore yaptım superrr hatta super otesı oldu herkes cok begendı emegınıze saglık.tarıflerınızı bızlerle paylastıgınız ıcın coook tsk ederımm.hersey gonlunuzce olsun
un daha fazla olmalı, denedim.
sonuç lezzetliydi:) teşekkürler
az önce yaptm sonuç berbat...
Yorum Gönder